divendres, 27 de febrer del 2015

Arròs al forn amb abadejo i cigrons



Ingredients:

150 g d’abadejo
125 g de cigrons (pesats sense remullar)
400 . d'arròs
100 g de tomaca
4 dents d'all
1 dl d'oli (1 tasseta)
safrà
sal
pebre roig
1’5 l d'aigua

Elaboració:

Posar en remull els cigrons la vespra. L'endemà coure'ls amb l'aigua, una mica de sal i un polsim de safrà. Colar el brou i reservar els cigrons cuits. Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li la pell i espines i esmicolar-ho. Pelar i picar les tomaques i els alls. Mantenir el brou calent.
Encendre el forn a 200º (molt calent). Calfar l'oli en una paella al foc. Daurar els alls, afegir l’abadejo, donar-li voltes. Incorporar la tomaca, fregir-ho i passar tot açò a una cassola plana de fang.
Posar-la al foc, i quan estiga de nou calent, tirar una culleradeta de pebre roig, l'arròs i de seguida els cigrons reservats i 3/4 de litre de brou, molt calent, repartint-ho tot per igual. Quan trenque a bullir, es prova el punt de sal i es rectifica si és necessari. Es fica a forn molt calent de 15 a 18 minuts.
Tastar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Quan estiga, traure la cassola i servir immediatament, perquè la calor del fang segueix coent l'arròs i pot passar-se obrint-se llavors els grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada